Verbouwingen en renovaties (monumentale) panden

Bouwbedrijf Jan Smits & Zonen is verantwoordelijk voor tal van verbouwingen en renovaties van vaak monumentale panden.

 Hieronder een greep uit onze prachtige projecten. 

woonboerderij - Liempde

Deze woonboerderij in Liempde werd na aankoop bestempeld als gemeentelijk monument.

Het pand is historisch gezien uniek qua ligging en plattegrond. De boerderij was echter in de jaren ‘70 ingrijpend ‘gemoderniseerd’.

De door ODM architecten gemaakte tekeningen zijn door Smits Bouwbedrijf tot uitvoering gebracht. Hierdoor is de geschiedenis weer zichtbaar geworden.

'T WIT LEEUWKE - UDENHOUT

Deze bijzondere langgevelboerderij met een rijke historie ligt op een mooi traditioneel erf met Vlaamse schuur in hartje Brabant. Hier zat vroeger herberg ’t Wit Leeuwke, omdat het aan een doorgaande handelsweg of heerbaan lag.

De oorspronkelijk monumentale onderdelen waren verstopt bij een verbouwing in de jaren 70, en zijn weer in ere hersteld. Dit rijksmonument is na de restauratie klaar weer voor de toekomst. 

In de Vlaamse schuur is een geavanceerde pelletketel opgesteld voor duurzame warmteopwekking van het hele ensemble. Architect: ODM architecten - Amsterdam.

Schermafbeelding 2018-01-06 om 10.16.55.png

DE DRIE MOLLEN -          'S-HERTOGENBOSCH

In Den Bosch op de Hinthamerstraat 190-192 heeft Smits Bouwbedrijf deze prachtige historische (monumentale) koffiewinkel De drie mollen gerenoveerd (ontwerp ODM architecten). Aangezien het hier een rijksmonument betreft is dit onder strikte voorwaarden verbouwd.